Esot pie opja, vienmēr tiek ceptas reņģes. Ja zivju ceham kūp skurstenis - var doties pēc svaigām reņģītēm.
Nepieciešams:
|
Reņģītes noskalo. Ņem katru reņģi un nogriež tai galvu, uzšķērž vēderu un izņem tikai iekšas, asaku atstāj. Kad zivis iztīrītas, tās kārtīgi noskalo un liek bļodā, un apsāla. |
Ņem lielu trauku, uzber miltus tik daudz, lai katru zivtiņu varētu tajos kārtīgi apvārtīt. |
Pannā sakarsē eļļu un kārto reņģītes virsū. Katru pusīti cep līdz tā kļūst zeltaina. Ņemot nost, pirms likt traukā, iesaku uzlikt uz papīra dvieļiem, tad tās nebūs tik eļļainas. |
Nu, kas var būt labāks par šīm? :) Lai labi garšo! |
No comments:
Post a Comment
Thank you so much for all of your comments, I appreciate and love every one of them!