8/27/2011

Ceptas reņģītes / Fried Baltic Herring


Esot pie opja, vienmēr tiek ceptas reņģes. Ja zivju ceham kūp skurstenis - var doties pēc svaigām reņģītēm.

Nepieciešams:
  1. reņģes
  2. sāls
  3. milti
  4. eļļa
Reņģītes noskalo. Ņem katru reņģi un nogriež tai galvu, uzšķērž vēderu un izņem tikai iekšas, asaku atstāj. Kad zivis iztīrītas, tās kārtīgi noskalo un liek bļodā, un apsāla.

Ņem lielu trauku, uzber  miltus tik daudz, lai katru zivtiņu varētu tajos kārtīgi  apvārtīt.

Pannā sakarsē eļļu un kārto reņģītes virsū. Katru pusīti cep līdz tā kļūst zeltaina. Ņemot nost, pirms likt traukā, iesaku uzlikt uz papīra dvieļiem, tad tās nebūs tik eļļainas. 
Nu, kas var būt labāks par šīm? :) Lai labi garšo!

No comments:

Post a Comment

Thank you so much for all of your comments, I appreciate and love every one of them!